Zakaj nadomeščati kolagen?

Klinične študije kažejo, da lahko jemanje kolagena spodbuja zdravo tvorbo kolagena po telesu. NeoCell kolagen dodatki vam dajejo najpomebnejši kolagen tipa 1 in 3, ki jih vaša koža, lasje in nohti uporabljajo za ustvarjanje lastnega kolagena in drugih pomembnih beljakovin, kot je keratin. Poleg tega je ta kolagen v hidrolizirani obliki, ki lahko postane biološko uporabna in se zlahka absorbira v telesu.

Izberite NeoCell za lepoto od znotraj navzven

  • Nagrajeni kolagenski dodatki NeoCell spodbujajo zdravje od znotraj navzven in zagotavljajo nekatere ključne gradnike, ki jih vaše telo potrebuje za proizvodnjo kolagena.
  • Že več kot dve desetletji oblikujemo visokokakovostne dodatke, preizkušene s strani drugih proizvajalcev, podprte z znanostjo, ki podpirajo proizvodnjo kolagena v vašem telesu in vam pomagajo pri lepem staranju.
  • Kot ena vodilnih blagovnih znamk kolagena, NeoCell ponuja celotno linijo kolagenskih peptidov in močnih nutritivov za spodbujanje zdravih las, kože in nohtov, ko se starate, ter za podporo sklepom.

Dodatki hidroliziranega kolagena lahko zagotovijo tudi nekatere gradnike, ki jih naše telo potrebuje za izdelavo kolagena ali drugih beljakovin

Ker s svojo prehrano ne dobimo vedno bistvenih vitaminov in mineralov, ki jih potrebujemo, lahko dodajanje hidroliziranega kolagena zagotovi dodatno podporo sintezi kolagena, ko se staramo. Številne klinične študije so preučevale povezavo med prehranskimi dopolnili na osnovi kolagena in zdravim staranjem s pozitivnimi rezultati.

Nedavni pregled, objavljen v Journal of Drugs in Dermatology, je ocenil podatke iz več randomiziranih kontroliranih preskušanj, ki vključujejo uporabo kolagenskih dodatkov. Iz obstoječe literature so avtorji lahko zaključili, da so »predhodni rezultati obetavni za kratkoročno in dolgoročno uporabo peroralnih dodatkov kolagena za staranje kože. Oralni dodatki kolagena prav tako povečajo elastičnost kože, hidracijo in gostoto dermalnega kolagena.

Študija iz leta 2019, objavljena v Current Developments in Nutrition, je prav tako odkrila povezavo med dodajanjem kolagena in ohranjanjem zdrave kože, ko se staramo. V tej študiji se je več kot 120 žensk, starih med 39 in 59 let, strinjalo, da bodo tri mesece dvakrat na dan jemale dodatek kolagenskih peptidov skupaj s hialuronsko kislino in hondroitin sulfatom (ali placebom). Ob koncu študijskega obdobja so udeleženci, ki so prejeli dodatek, poročali o bistveno manj obraznih linijah in gubah, povečani elastičnosti kože, zmanjšanju suhosti in rdečice kože ter bolj »mladostnem videzu kože«.

Kar zadeva zdravje sklepov, je skoraj šestmesečna študija, ki je vključevala mlade športnike, pokazala, da jemanje dodatnega hidroliziranega kolagena lahko podpira zdravje sklepov.

To predstavlja le majhen del raziskav, ki povezujejo prehranska kolagenska dopolnila s pomembnimi koristmi za zdravo kožo, lase, nohte in sklepe.

Košarica
Scroll to Top